Actualitate

Săptămână plină de evenimente sportive

Avem o nouă săptămână plină, în care sportivii noștri sunt angrenați în competiții naționale și internaționale. Luptăm pentru medalii pe iarbă, asfalt, tartan și nisip, la toate categoriile de vârstă, de la cadeți la seniori! Succes, tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!
==Volei pe plajă==
Voleibaliștii CSM Constanța evoluează, în perioada 22-25 Iunie, la “Râmnicu Sărat Beach Volley Open”, unul dintre cele mai puternice turnee incluse în calendarul competițiilor naționale de volei pe plajă. Pe nisipul arenei amenajate lângă Primăria Râmnicu Sărat se vor bate și echipele clubului nostru: Cosmin Ghimeș / Alexandru Muscină, Andrei Druță / Dragoș Pavel și Andrei Grigore / Eduard Popa. Participă, în total, 20 de echipe de fete și de băieți, din toată țara, iar startul turneului este programat Joi, 22 Iunie, de la ora 15.00.
==Șah==
Săptămâna aceasta, șahiștii CSM Constanța participă la cele două turnee Open de pe litoral. Proaspătul Maestru FIDE, Tudor Henry Edward, și Jitea Andrei Cristian evoluează la Festivalul Internațional de Șah FISCA 2023, în stațiunea Jupiter, în perioada 16-25 Iunie. Alți 5 sportivi de la CSM Constanța luptă la Trofeul Litoralului – ediția a 32-a, competiție desfășurată la Eforie Nord, în perioada 19-29 Iunie. Antrenorii secției de șah sunt Iulian Mihailov și Marcel Ciubotariu.
== Rugby seniori ==
Rugbiștii CSM Constanța joacă un nou meci în Grupa a 3-a a Ligii Naționale de Seniori. După victoriile de la Gura Humorului, Bârlad și Suceava și o alta prin neprezentarea adversarului, băieții antrenați de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir vor să continue șirul succeselor. Sâmbătă, 24 iunie, contra celor de la Rugby Club Bârlad. În tur, băieții noștri s-au impus la limită, scor 16-15, în fief-ul vasluienilor. Meciul se va juca de la ora 11.00, pe stadionul Flacăra din Năvodari.
 == Atletism ==
Atleții CSM Constanța fac parte din lotul României la Campionatul European pe echipe seniori, competiție inclusă în cadrul Jocurilor Europene „Cracovia Malopolska 2023”. Marian Valentin Tănase și Elena Adelina Panaet (CSM Constanța – CS Știința Bacău) vor evolua, în perioada 20-25 Iunie, pentru România, care participă în cea de-a doua divizie valorică a Europei. Pe stadionul Silesia din Chorzow (Polonia), Marian va lua startul la 200m și 4x100m, iar Adelina la 3000m obstacole. Competiția este transmisă în direct de TVR.
==Paralimpic==
Luminița Smău și Erchin Ali participă, în 24-25 Iunie, la Campionatul Național Paralimpic de Atletism Seniori, de la Cluj-Napoca. Cei doi sportivi, care au adus anul trecut primele medalii paralimpice din istoria clubului nostru, la tenis de masă, vor concura acum în probele de aruncarea greutății și aruncarea suliței (Luminița Smău și Erchin Ali), precum și în cele de 100m, 200m, 400m și 800m (Erchin Ali).
==Lupte==
Luptătorii CSM Constanța participă, în perioada 21-25 Iunie, la Campionatul Național Individual de Lupte pe Plajă și Aptitudini Specifice de la Costinești. Clubul nostru este reprezentat de șase sportivi, Patrick Cerguță, Mădălin Cnej, Mihail Dănilă, Alexandru Dănilă, David Macinoi și Cristian Cojocaru, antrenați de Gheorghe Grigore. Miercuri, 22 Iunie, intră în competiție juniorii 4 (11-13 ani) și juniori mici (7-10 ani), la Aptitudini Specifice (Traseu Aplicativ), iar de Vineri, 23 Iunie, juniorii 4 și sportivii U15 (13-15 ani) încep lupta pentru medalii în Finala Campionatului Național de Lupte pe Plajă.
==Ciclism==
Cicliștii noștri iau startul la Campionatul Național de Șosea, în perioada 23-25 Iunie, la Agnita (Sibiu), competiție pentru Cadeți, Juniori, U23 și Elite. Mihnea Harasim vine direct de la Baku, după participarea la Turul Azerbaidjanului, unde a obținut un loc 2 de etapă, primul său podium la nivel de seniori într-o competiție internațională! Mihnea Harasim va concura la categoria U23, iar Alexandru Ulier la juniori și Matei Paris la cadeți, la puțin timp după susținerea examenelor de Evaluare Națională! Antrenori sunt Victor Bănescu și Filip Grigorescu. Vineri, 23 Iunie, se va desfășura Contratimpul Individual, iar Sâmbătă și Duminică, pe 24 și 25 Iunie, proba de Fond.

Related Articles

Back to top button