Actualitate

Activități de instruire și trageri cu muniție reală pe fregata „Mărășești”

Marinarii militari de la bordul fregatei „Mărășești” au executat, marți 21 iunie, în zona de responsabilitate din Marea Neagră, activități specifice de instruire și sesiuni de tragere cu muniție reală cu instalațiile artileristice de la bord și cu armamentul individual de infanterie.

Fregata „Mărășești” este o navă de luptă multirol, care poate participa la lupta navală sau poate executa acțiuni de luptă împotriva inamicului aerian, naval şi submarin cu artilerie, torpile și rachete.

Misiunile pe care le poate executa cea mai mare navă de război construită vreodată în România sunt căutarea şi atacul cu rachete a navelor de suprafaţă inamice, căutarea şi atacul submarinelor inamice, acoperirea navală a acţiunilor proprii, căutarea şi salvarea vieţii pe mare (SAR), operaţiuni de interdicţie maritimă, prevenirea şi combaterea riscurilor şi ameninţărilor asimetrice prin monitorizarea şi controlul traficului naval și misiuni în cooperare cu elicopterul, precum evacuare medicală (MEDEVAC), aprovizionare pe verticală (VERTREP) şi apuntarea elicopterului.

Fregata „Mărășești” dispunde de un echipaj format din 239 de militari și este comandantă de comandorul Valentin-Marian Toma.

 

Related Articles

Back to top button