Actualitate

Marea captură! Zeci de kilograme de pește și sute de metri de plase, descoperite de polițiștii Gărzii de frontieră din Tulcea

O nouă captură a polițiștilor de frontieră tulceni. 440 de metri de plase cu 42 de kilograme de pește din specia sânger și un exemplar de sturin au fost scoase din Marea Neagră de oamenii legii. Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, plasele confiscate iar cerectările continuă cercetările pentru braconaj și pentru a-i depista pe făptași.  

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, pe Marea Neagră, în apropierea gurii de vărsare a brațului Sulina, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește în ele.

În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea totală a plaselor din nailon și fir textil este de 440 de metri și cantitatea de pește este de 42 de kg, specia sânger și un exemplar de sturion.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, cu excepția sturionului care a fost eliberat în mediul natural, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol, continuând ancheta pentru identificarea autorilor.

Related Articles

Back to top button