Actualitate

Infrastructura pietonală, modernizată

Primăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului.

Lucrările de modernizare a infrastucturii pietonale acoperă tot mai multe zone din oraș. Echipele Confort Urban intervin săptămâna aceasta asupra părții pietonale în următoarele zone:

  • Pe strada Sublocotenent Gheorghe Economu, din cartierul Faleză Nord, pe sectorul delimitat de strada Unirii și bulevardul Mamaia. Au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor. Se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt destinat traficului pietonal și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați la toamnă arbori și arbuști ornamentali.
  • Pe strada Fulgerului, în cartierul Coiciu, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul este consolidat și se înlocuiesc vechile borduri deteriorate. Și aici au fost construite casete pentru spații verzi.
  • Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, se refac trotuarele prin înlocuirea bordurilor, se construiesc pistele pentru biciclete, se montează pavele noi și sunt amenajate casete pentru spații verzi.
  • Și pe strada Vasile Pârvan se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi, unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Se montează pavele și borduri noi, după ce trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră.

Autoritățile fac din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

Related Articles

Back to top button