Actualitate

Proiectul „Hercules” a ajuns la a patra ediție

În perioada 1 iulie – 6 august 2023, Agenția Națională pentru Sport, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, va desfășura Proiectul ”HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 și 14 ani, pe timpul vacanțelor școlare, cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului și a-i aduce mai aproape de performanță.

Astfel, elevii constănțeni sunt invitați să petreacă activ, gratuit,  cinci săptămâni din vacanța de vară, în care vor descoperi tainele a 12 discipline sportive: baschet, volei, scrimă, tenis, kendo, karate, judo, fotbal, rugby, yachting, canotaj, caiac canoe.

Cursurile de inițiere vor fi susținute de antrenori cu o bogată experiență, în diferite intervale orare, copiii având astfel posibilitatea de a încerca mai multe sporturi.

“Ne dorim să atragem copiii către sport, iar HERCULES este un proiect care a crescut frumos și este așteptat și de cei mici, și de părinți, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenția Națională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creștem baza de selecție pentru sportul de performanță și ne dorim, în același timp, o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore” a declarat Elisabeta Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport.

Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Constanţa și cluburi din municipiul și județul Constanța, care vor sprijini buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe.

Informațiile privind datele, locațiile și antrenorii, precum și modalitățile de înscriere vor fi disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.

Related Articles

Back to top button