Actualitate

Misiunile pompierilor militari din acest weekend

În perioada perioada 8-9 iulie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 183 misiuni, cele mai multe din ele – 129, fiind pentru acordarea primului ajutor medical.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 20 incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale. Din numărul total al incendiilor, 18 au fost de vegetație uscată, cultură de grâu, miriște, fiind afectată o suprafață totală de 85,5 hectare.

În weekendul 8-9 iulie, pompierii militari au intervenit și în cazul a 3 accidente rutiere soldate cu 10 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și de la cele ale Serviciului Județean de Ambulanță, 3 dintre ele fiind ulterior transportate la spital.

Din cauza vântului care a suflat cu putere pe litoral, echipajele ISU Dobrogea au fost solicitate să intervină în 16 situații în vederea degajării copacilor căzuți peste autoturisme ori pe partea carosabilă, sau a diferitelor elemente de construcție smulse de rafale. Nu s-au înregistrat victime omenești.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 15 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

 

Related Articles

Back to top button