Actualitate

Adoptă un cățel! Salvează o viață!

Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International organizează un eveniment dedicat iubitorilor de animale, joi – 13 iulie, de la ora 18:30, în zona din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Evenimentul este dedicat întregii familii – organizatorii au pregătit o zonă special amenajată pentru copii, un mini parc de agility pentru câini și concursuri distractive cu și despre animale, pentru toți membrii familiei.

De asemenea, în cadrul evenimentului, sunt promovați pentru adopție câinii de la Centrul de Adopții Canine ”Norocel” (deschis recent pe strada Răscoala 1907, nr. 4), respectiv câinii din adăpostul public de animale din Constanța. Câinii sunt perfect sănătoși și vor fi dați spre adopție împreună cu un kit ce conține obiectele necesare pentru începutul unei vieți alături de un câine. De asemenea, cei care vor adopta vor primi sfaturi și recomandări utile din partea specialiștilor Animal Society cu privire la perioada de acomodare, creșterea și îngrijirea responsabilă a noului lor animal de companie, dar și multe materiale utile.

La eveniment va fi prezentă cunoscuta actriță doamna Carmen Tănase, o mare iubitoare de animale și o susținătoare implicată a drepturilor acestora.

“ Continuăm efortul nostru comun alături de partenerii noștri în vederea găsirii unor familii adoptive pentru câinii comunitari găzduiți de municipalitate. Vă invit joi, 13 iulie,  la evenimentul care va avea loc în parcul Teatrului Oleg Danovski”. Aici, veți găsi căței simpatici, jucăuși, frumoși, curioși și disponibili pentru adopție gratuită.  Toți câinii care vor fi prezentați publicului sunt microcipați, deparazitați intern și extern, vaccinați, sterilizați și înregistrați în RECS. Prin decizia de a adopta un cățel din adăpostul nostru, acordati o nouă șansă, salvați o viață și asigurați locul pentru un alt cățel fără stăpân. Vă multumesc și vă așteptăm în număr cât mai mare să interacționați cu aceste suflete frumoase și să le adoptați! ”- Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

”Obiectivul nostru este creșterea numărului de adopții din adăpostul public, responsabilizarea cetățenilor orașului pentru un management eficient și durabil al populației canine (cu sau fără stăpân) și transformarea orașului Constanța într-un oraș mai prietenos cu animalele” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

”Mă alătur cu bucurie acestei inițiative și îi încurajez pe constănțeni către o atitudine responsabilă față de animalele comunității, îi încurajez să adopte – mii de suflete din adăposturi așteaptă șansa la o viață mai bună, într-o familie – și să se implice în proiectul pe care Animal Society și autoritățile îl desfășoară în oraș.” – Carmen Tănase.

Evenimentul face parte din proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society, Four Paws International și Primăria Municipiului Constanța, care presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună. Societatea civillă este invitată să se implice în acest proiect și în procesul de luare a deciziilor ce țin de gestionarea animalelor comunității.

Related Articles

Back to top button