Actualitate

Nava-școală „Mircea”, escală în Portul Taranto, Italia

Nava-școală „Mircea” desfășoară, în luna iulie, un marș internațional de instrucție, în Marea Mediterana, având la bord 67 de studenți din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și 12 studenți străini de la academii partenere din Bulgaria (2), Germania (2), Polonia (2), Turcia (2), Letonia (2), Spania (1) și Italia (1).

Venerabilul velier acostează în Portul Taranto din Italia, în perioada 15-19 iulie, unde echipajul navei și studenții de la bord vor avea misiunea de a promova valorile și tradițiile marinărești ale României, precum și școala de marină românească. La Taranto, Nava-școală „Mircea” va fi deschisă pentru vizitare de către publicul din Italia, conform următorului program: sâmbătă, 15 iulie, între orele 15:00-18:00; duminică, 16 iulie, luni, 17 iulie și marți, 18 iulie, între orele 09:00-13:00, respectiv orele 15:00-18:00.

Ambasada României în Republica Italiană, prin Consulatul General al României din Bari, a planificat, în perioada escalei navei în Portul Taranto, vizite ale cadeților de la bord la obiectivele turistice din zonă, întâlniri oficiale ale comandantului Navei-școală „Mircea” cu autoritățile publice locale din Taranto, precum și un cocktail, la bord, la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților civile și militare din regiune.

Nava-simbol a Forțelor Navale Române a fost declarată oficial, în anul 2019, Ambasador Onorific în Serviciul României, iar în anul 2022 a primit titlul de Ambasador al României Sustenabile.

Related Articles

Back to top button