Actualitate

Ziua Internațională a Cooperației

Miercuri, 12 iulie, peste 160 de membri cooperatori din întreg județul Constanța au sărbătorit Ziua Internațională a Cooperației, în cadrul Restaurantului “Arena Modern” din Năvodari, cu ocazia aniversării a 101 ani de la aderarea României la Alianța Cooperatistă Internațională. 

Evenimentul, o ocazie unică de reîntâlnire a membrilor Cooperației constănțene, a fost organizat de doamna Mariana Gâju, omul format timp de 20 de ani în Consum COOP Cumpăna, în colaborare cu doamna Aurelia Frîncu, președinte al UJCC Constanța. Alianța Cooperatistă Internațională a fost constituită în anul 1895 prin alăturarea puterilor lumii, fondatoare fiind următoarele țări: Franța, Anglia, Italia și Germania. De atunci, astfel de evenimente se organizează în peste 200 de țări din întreaga lume cu scopul de a face cunoscute cooperativele şi de a promova atât succesele mişcării cooperatiste, cât şi idealurile acesteia de solidaritate, eficienţă economică, egalitate şi pace.

„Am datoria sacră de a duce mai departe destinele acestei instituții de pe raza comunelor și a întregului teritoriu al României, ce nu trebuie lăsată să se dezbine! La mulți ani, dragi colegi cooperatori! La mulți ani, Alianței Internaționale Cooperatiste!”, a transmis doamna Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Related Articles

Back to top button