Actualitate

Căminul din Eforie, închis de OPC! Ce nereguli au găsit comisarii?

Căminul de bătrâni din Eforie Nord a fost închis definitiv și alte șase unități au fost oprite temporar, în urma unor controale efectuate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Printre deficiențele constatate enumerăm lipsa acreditărilor și autorizațiilor de funcționare, condiții igienice insalubre, uși rupte și mobilier deteriorat, infiltrații în pereți și tavan, mucegai și miros greu de suportat în spațiile de cazare. Au fost verificat 30 de centre rezidențiale, iar pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat 24 amenzi contravenționale în valoare totală de peste 160 de mii de lei.

Și sunt doar câteva dintre neregulile constatate de comisarii de la Protecția Consumatorilor la căminul de bătrâni din Eforie Nord, unde au fost în control.

Comisarii au fost șocați și de cum arăta bucătăria în care era gătită mâncarea pentru vârstnici.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au cerut închiderea definitivă a Căminului pentru persoane vârstnice din Eforie Nord. Motivul sunt abaterile repetate și nerespectarea deciziei de închidere temporară a activității, la momentul controlului în unitate se aflau 24 de beneficiari. Comisarii au verificat zeci de centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor din județul Constanța, iar pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 24 amenzi contravenționale în valoare totală de 162.000 lei. Totodată, au dispus 6 măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentație și cazare pentru cămine din Eforie Sud, Eforie Nord, Agigea, Mamaia Sat, Hârșova și Năvodari.

Related Articles

Back to top button