Actualitate

Sporturile nautice, la modă vară de vară, pe litoral

Cât de activ vrei să fii în vacanţă? Ești genul care lenevește la soare pe șezlong sau care nu stă locului o clipă? La malul mării, plajele se-mpart între turiștii care vor doar plajă, soare și o baie-n mare și cei care fac din sporturile nautice adevarate distractii de vacanță. Cuceriţi de briza mării şi de valuri, aceştia îşi testează limitele prin practicarea sporturilor nautice.  Kitesurfingul, stand-up paddle, surfingul sau plimbarea cu caiacul, au rămas la modă şi în acest sezon.

Curajul şi spiritul de aventură – acestea sunt principalele elemente de care au nevoie turiştii dornici să încerce sporturi nautice. Nimic nu se face la întâmplare. Începătorii preferă stand-up paddle, un sport în care echilibrul este cel mai important. Iar la linia de start s-au aliniat cateva zeci de turisti, dornici sa-ncerce o distractie noua.

Standup-paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă și, obligatoriu, de echilibru. Pentru o oră de distracţie, turiştii scot din buzunare o sută de lei şi sunt asistaţi de un instructor. Iar competitiile sunt distractie curata.

De pe mal, turistii s-au uitat ca la spectacol.

Cei mai experimentaţi, dar şi cu dare de mână, au rămas fideli kitesurfingului, un sport dificil care implică, pe lângă echilibru, cârmuirea unui zmeu imens. O oră de kitesurfing costă 50 de euro. Cine a spus da provocării s-a îndrăgostit de acest sport.

Este vremea concediilor, iar weekendurile sunt pline de distractii. 120 de mii de turisti au ocupat 80% din capacitatea oficiala de cazare. La acestia, se adauga cei care sunt cazati la particulari, la rude sau prieteni.

Related Articles

Back to top button