Actualitate

Consultații medicale gratuite, la Caravana de sănătate, la Sibioara

Caravana de Sănătate a Crucii Roșii Române este prezentă și săptămâna aceasta, până pe 11 august, în satul Sibioara, ce aparține de comuna constănțeană Lumina. Astfel, prin intermediul cabinetelor medicale mobile și a echipelor de medici specialiști, cetățenii din localitate și nu numai, beneficiază gratuit de consultații medicale pentru copii, tineri, adulți și vârstnici. Această acțiune face parte din proiectul umanitar Caravana de Sănătate, care are ca scop sprijinirea persoanelor vulnerabile din mediul rural.

Cabinetele medicale mobile din cadrul Caravanei de Sănătate a Crucii Roșii Române sunt amplasate lângă Școala primară numărul 3, din satul Sibioara, ce aparține de comuna Lumina din județul Constanța.

De luni până vineri, între orele 9-17, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii vor evalua starea de sănătate a cetățenilor, prin analize medicale de bază și vor oferi consultații gratuite de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări.

Această acțiune face parte din proiectul umanitar Caravana de Sănătate, care are ca scop sprijinirea persoanelor vulnerabile din mediul rural.

Peste 130 de locuitori ai comunei au beneficiat până acum de analize medicale gratuite. Acțiunea continuă până pe data de 11 august. Cei care doresc să beneficieze de aceste analize trebuie să rețină că serviciile medicale se vor face pe bază de programare telefonică la numărul de telefon 0723 361 897 sau la 0723 378 263 ori 0720 003 961!

Cetățenii din localitățile Lumina și Oituz care doresc să beneficieze de analize medicale au la dispoziție transport tur-retur la locația caravanei din satul Sibioara, acesta fiind asigurat de Primăria Comunei Lumina. Pentru asigurarea transportului este obligatorie programarea în prealabil la numerele de telefon 0723 378 263 sau 0720 003 961!

Crucea Roșie Română oferă, prin intermediul Caravanei de Sănătate, șansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol, prin asigurarea de consultații medicale direct în comunitate, în condițiile in care accesul la serviciile medicale este limitat din cauza lipsei accesului la medici de familie sau medici specialiști.

În cadrul analizelor inițiale pentru prima ediție a Caravanei s-a remarcat ca principale probleme de sănătate cu care se confruntă populația din zonele vizitate bolile de inimă, diabetul, problemele cu greutatea, urmate de probleme cu plămânii, stomacul, ficatul sau pancreasul.

Related Articles

Back to top button