Actualitate

Prezentă la Ziua Marinei Române a fost și Poliția de Frontieră Română

Poliţia de Frontieră Română  participă, cu navele şi ambarcaţiunile din dotare, alături de Forţele Navale Române la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, activităţi care se derulează la Marea Neagră, precum şi în oraşele-port de pe Dunăre.

Festivităţile au debutat în ziua de 05.08.2023, în porturile Constanţa şi Mangalia, cu două evenimente dedicate publicului, de tip “Ziua Porţilor Deschise”. Cu această ocazie, navele Poliţiei de Frontieră – nava maritimă de supraveghere  „Ştefan cel Mare”, o navă maritimă de intervenţie tip Shaldag,  o  navă maritimă de patrulare proiect FCS 4008 şi o şalupă de intervenţie proiect Kewatec– au fost vizitate de cetăţeni.

În data de 15.08.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la Constanţa şi Mangalia la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu patru mijloace de mobilitate navală din dotare. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz şi au prezentat navele din dotare.

La rândul lor, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei pe apă, din localităţile Sulina, Tulcea, Moldova Nouă, Drobeta Turnu Severin, Brăila şi Galaţi au participat cu ambarcaţiuni fluviale de patrulare şi intervenţie la ceremoniile organizate de autorităţile locale în oraşele-port de la Dunăre.

Cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Poliţiei de Frontieră felicită  marinarii militari din cadrul Forţelor Navale Române şi marinarii poliţişti de frontieră pentru dăruire şi implicare şi le transmite tuturor celor care şi-au dedicat viaţa carierei de străjer al legalităţii, ordinii şi liniştii la frontierele maritime şi fluviale sănătate, speranță și bucurii alături de familie.

Related Articles

Back to top button