Social/Economic

Retragerea cu torțe a marinarilor a încheiat evenimentele de Ziua Marinei

Ziua Marinei Române s-a încheiat odată cu retragerea cu torţe a marinarilor militari, care au defilat de la Cazino până în centrul oraşului. Muzica de fanfară cantata de soldatii si marinarii din fortele navale i-a însoţit în marşul lor, spre încântarea turiştilor. A fost un adevarat spectacol, admirat de turiști și contănțeni deopotrivă.

După încheierea jocurilor marinărești, turiștii aflati pe faleza Cazinoului dar si cei din centrul istoric al orasului au avut parte de încă o surpriză. Marinarii și-au aprins torțele și acompaniați de Fanfara Forțelor Navale, i-au invitat pe toți la un marș prin zona peninsulară. Defilarea a început de la intrarea in Portul Constanta, a continuat apoi prin fața Cazinoului, centrul istoris și s-a încheiat în piata Ovidiu.

Turiștii aflati pe faleza Cazinoului i-au inconjurat pe marinarii care se retrageau festiv, cu tortele aprinse si i-au insotit cativa kilometri prin centrul vechi al Constantei.

Încântați de tot ce au văzut, mulți turiști spun că la anul vor reveni la malul mării tot de Ziua Marinei. Festivitățile  s-au incheiat in cele din urma cu aprinderea Pavoazului electric la bordul navelor ancorate în Portul Constanta.

Related Articles

Back to top button