Actualitate

Mihai Lupu, vizită de lucru la Edificiul Roman cu Mozaic

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a efectuat astăzi o vizită de lucru pentru a verifica stadiul lucrărilor executate în cadrul proiectului “Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”.

„La fiecare vizită a șantierului de lucru, constat o mobilizare exemplară în ceea ce privește restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea monumentului istoric Edificiul Roman cu Mozaic. Lucrările avansează rapid și am primit asigurări din partea constructorului că vor fi duse la capăt, cu perseverență și implicare. În prezent, se intervine atât la interior, prin vopsirea balustradei și a planșeului casetat, cât și la exterior prin sablarea și refacerea rosturilor zidurilor exterioare. Totodată, se lucrează la suprafața vitrată și la pardoselile exterioare.

Personal, sunt nerăbdător să văd acest obiectiv restaurat și redat patrimoniului cultural istoric al judeţului nostru. Iar vestea bună este că nu va mai dura foarte mult până când ne vom putea bucura cu toții de frumusețea și semnificația istorică a acestui deosebit monument.” – a declarat Mihai Lupu, președintele CJC.

Related Articles

Back to top button