Social/Economic

Plaja din Eforie Nord, acoperită de crengi și lemne

Furtuna puternică ce a lovit țărmul Mării Negre zilele acestea a umplut plajele de pe litoral de lemne și crengi. Acestea au fost aduse la mal de valuri și s-au înfipt în nisip printre șezlongurile turiștilor. Cele mai multe resturi au umplut plaja de la Eforie Nord. Salvamarii, ajutați de turiști au încercat să igienizeze cât de cât plaja.

Printre crengi, lemne, stuf și alte resturi aduse de furtună la mal au fost nevoiți turiștii să stea pe șezlong sau să-și întindă cearșafurile în stațiunea Eforie Nord. Imaginea nu este deloc plăcută, motiv pentru care au început să curețe plaja. Cei care s-au mobilizat primii pentru strângerea resturilor și îndepărtarea unui potențial pericol au fost salvamarii. Lor li s-au alăturat rapid și câțiva turiști. Așa se face că în foarte scurt timp pe nisip s-au format mai multe grămezi de crengi, lemne, rădăcini de stuf, coceni și alte resturi aduse de furtună, plaja fiind curățată.

”Ne-am apucat și am început să strângem și ușor, ușor ni s-au alăturat și turiștii pentru că există un spirit civic. Acum așteptăm să vină cineva să le ia, dacă tot le-am făcut grămezi, cât am putut.”, a declarat Ionuț Burian, salvamar.

Pe plajele de pe litoralul românesc vântul continuă să bată cu putere și astăzi. Salvamarii au ridicat din nou steagul roșu, semn că accesul în apa mării este strict interzis, din cauza pericolului de înec. Chiar dacă valurile nu mai sunt la fel de mari ca zilele trecute, salvatorii spun că în apă se formează curenți puternici și îi sfătuiesc pe turiști să țină cont de toate recomandările lor pentru a nu-și transforma vacanța într-o tragedie.

Related Articles

Back to top button