Actualitate

Călătorești cu abonament? Optează pentru cardul de transport reîncărcabil!

Din iulie 2023, călătorii care își cumpără abonamente de călătorie lunare – Nelimitat 30, Flexi 5, 10 sau 15 și săptămânale – Nelimitat 7 pot opta și pentru încărcarea acestora în format digital pe suport tip card.

Cardul Transport se eliberează în baza unei cereri completate de către călător la casele de bilete din stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători numai pentru achiziţionarea legitimaţiilor de călătorie tip „abonament” cu plata integrală.

Pentru un călător care deține Card Transport, emiterea abonamentelor digitale (încărcarea unui abonament pe card) precum și a eventualelor diferențe tarifare (diferența de rang, și/sau tichet de rezervare) se vor putea efectua la orice ghișeu sau automat de bilete aparținând CFR Călători.

Cei care dețin un Card Transport, nu mai completează cerere pentru reîncărcarea abonamentelor lunare (Nelimitat 30) și săptămânale (Nelimitat 7).

Atenție! Abonamentele lunare Flexi 5, 10 sau 15 necesită completarea unei cereri la fiecare reîncărcare.

Pentru reîncarcarea abonamentelor la automatele de bilete kioșk CFR, călătorii vor înscrie atât seria cardului cât și CNP-ul, sistemul verificând valabilitatea cardului de transport și corespondența asocierii serie card – CNP.

În cazul pierderii/furtului sau deteriorarii Cardului Transport, acesta se poate înlocui contra cost. La înlocuirea cardului, toate abonamentele digitale încă valabile la momentul respectiv se transferă automat pe noul card. Prețul este de 5 lei, iar valabilitatea este de 4 ani.

Cardurile de transport sunt recunoscute automat de dispozitivul mobil aflat în dotarea personalului de tren în momentul scanării.

Related Articles

Back to top button