Social/Economic

Copiii cu diabet vor avea parte de o tabără la mare

Între 3 și 8 septembrie, 10 copii cu diabet din Dobrogea și însoțitorii lor vor beneficia de această experiență de neuitat: o tabără de 6 zile, la mare. Aceștia vor fi cazați la Tiny Village, în Mamaia Nord și vor avea parte de activități de vacanță, educație și distracție, tabăra având că obiectiv principal, sprijinirea copiilor insulino-dependenți și familiilor lor.

Deschiderea oficială are loc duminică, 3 septembrie 2023, de la ora 13.00, la Tiny Village, Mamaia Nord.

Lions Club Constanța, în cadrul programului Diabetes Camps al fundației Lions International organizează o tabără pentru copii cu diabet, cu participarea a 10 copii insulinodependenti. Participanții taberei sunt selectați pe criterii de merit, fiind copii cu rezultate deosebite la învățătură sau în domenii artistice și/sau provenind din categorii sociale defavorizate. Evenimentul este organizat în întregime de voluntari, fiind una dintre cele 6 tabere organizate la nivel național (Oradea, Iași, Arad, Bacău, Ploiești și Constanța). Dealtfel, Lions Club International organizează același tip de tabere cu titlu gratuit, pe tot cuprinsul globului.

Voluntarii implicați în proiect au pregătit un program variat pentru copii, din care nu lipsesc atelierele de lucru, plimbările cu autobuzul etajat și telegondola, vizitele la Delfinariu/Planetariu și Muzeul Militar, vizionări de filme, activități distractive la Intelect Parc sau pe plajă. Avem alături de noi și un psiholog, care a pregătit o sesiune de jocuri de dezvoltare personală. Și de asemenea, va fi asigurată asistența medicală pe toată durata taberei.

„Pentru mulți copii insulino-dependenți, afecțiunea de care suferă poate fi un motiv de a renunța la vacanțele și taberele pe care orice copil și le dorește. Și asta pentru că diabetul nu ia vacanță. Copilul cu diabet trebuie să-și respecte planul alimentar, să-și monitorizeze glicemia, să-și administreze insulina. Și foarte important este să fie alături de el, cineva care să știe toate aceste lucruri și care să poată interveni în caz de urgență. Prin această tabără, noi vrem să le oferim copiilor experiența unei vacanțe în siguranță. Copiii vor avea alături de ei pe cineva din familie, specialiști care îi pot ajuta să fie în siguranță și voluntari care îi vor antrena în diverse activități distractive dar și educative”, spune Liliana Moldoveanu, președintele Asociației Sweet Land Constanța.

Tabăra pentru copiii cu diabet este finanțată de Fundația Internațională Lions Club și este organizată de Lions Club Constanța cu ajutorul Asociației Sweet Land Constanța.

Related Articles

Back to top button