Actualitate

Un turist s-a înecat la Jupiter, după ce a ignorat avertizările salvamarilor

S-au derulat clipe dramatice seara trecută, pe litoral! Un bărbat a murit, iar un altul a fost salvat în ultima clipă de salvamari după ce au intrat în apă și au fost trași în larg de valuri și curenți. Intervențiile s-au derulat în sudul litroralului, în Venus și Jupiter, stațiuni unde de două zile este arborat steagul roșu iar scăldatul interzis. Mai grav, bărbatul care și-a pierdut viața fusese atenționat toată ziua să nu intre în apă.

Sunt imagini impresionante cu salvamarul care înfruntă valurile și își pune viața în pericol pentru a-l aduce la mal pe bărbat. Omul a așteptat toată ziua ca salvamarii să se retragă din serviciu și apoi a intrat în apă, fără să se gândească o clipă la consecințe, mai ales că era arborat steagul roșu. Pe zi fusese avertizat în nenumărate rânduri să nu intre în apă pentru că valurile erau foarte mari, iar curenții puternici. În zadar însă. Când a văzut că nu mai e nimeni în foișoare s-a aventurat în larg. A fost dus de curenți în zona digului aproape de stabilopozi. Turiștii care se plimbau prin zonă l-au văzut și au sunat la 112. Între timp au venit de acasă și salvamarii. Unul dintre ei a încercat sa îl scoată printre stabilopozi însă nu a reușit, așa că un alt salvator a ieșit cu skijetul pe mare.

”Ne-am deplasat cât am putut de repede, ajungând acolo am găsit o persoană de sex masculin între stabilopozoii digului, am intrat în încercarea de a-l scoate la mal, nu ma reușit, curenții erau foarte puternici și valurile destul de mari ceea ce a făcut să fie o intervenție destul de riscantă și puteam și noi să ne lovim sau să fim trași sub stabilopozi. Au mai venit doi colegi, au reușit să scoată victima la mal”, a declarat VLAD OPRICĂ, salvamar. 

Medicii sosiți la fața locului au început imediat manevrele de resuscitare însă din păcate nu l-au putut readuce la viață.

”Am fost solicitați prin serviciul 112 pentru un pacient victima unui accident prin submersie. La fața locului s-au deplasat un echipaj SAJ cu medic, a fost găsit un pacient în stop cardiorespirator, s-a efectuat protocol de resuscitare dar din păcate fără un rezultat favorabil pacientul fiind declarat decedat”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța.

Mai mult, salvamarii spun că bărbatul care și-a pierdut viața fusese atenționat toată ziua să nu intre în apă.

”Acea persoană care s-a înecat din păcate a așteptat să terminăm programul și să nu mai fie atenționat deoarece pe parcurusul zilei a fost arborat steagul roșu iar el a fost de mai multe ori atenționat să nu intre în mare fiind pericol de moarte și de înec”, a declarat VLAD OPRICĂ, salvamar. 

Și în stațiunea Venus salvatorii au intervenit și au scos din valuri un barbat care intrase în apă tot după terminarea programului.

”Am intervenit cu un echipaj de prim ajutor și cu elicopterul, bărbatul fiind scos conștient, cooperant și transportat cu elicopterul SMURD la spital”, ANAMARIA STOICA, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

21 de vieți au pierit în valuri, pe litoralul românesc, de la începutul sezonului estival, iar salvamarii luptă la propriu, aproape zilnic, cu inconștiența turiștilor care nu dau doi bani pe recomandările lor și nici pe semnificația steagului roșu.

Related Articles

Back to top button