Actualitate

Ambulanță cuprinsă de flăcări

Au fost clipe de panică la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Constanța, după ce o ambulanță a fost cuprinsă de flăcări. Autospeciala venise de la Ialomița și transporta un pacient. Din fericire, acesta abia ce fusese dus în urgență și nimeni nu a fost rănit. Se pare că totul a pornit de la un scurt circuit la compartimentul motor al ambulanței.

Autospeciala cuprinsă de flăcări chiar în curtea Spitalului Clinic Județean Constanța aparține Serviciului de Ambulanță Județean Ialomița. Din fericire, în ambulanță nu se afla nimeni. Pacientul abia ce fusese lăsat în unitatea de Primiri Urgențe cu puțin timp înainte de producerea incendiului. Flăcările au fost observate de ambulanțierii de pe celelalte autospeciale care au intervenit imediat.

„În aproximativ 1 minut au intervenit pompierii din cadrul serviciului propriu de pompieri pentru localizarea și stingerea flăcărilor. S-au folosit în total 9 extinctoare și în aproximativ un sfert de oră au lichidat incendiul. Din fericire, în autosanitară nu se afla niciun pacient, acesta doar ce fusese transportat în triajul unității de primiri urgențe”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al SCJU Constanța.

La fața locului au ajuns și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” cu mai multe autospeciale de intervenție.

„Am avut deci două autospeciale de stingere, o autoscară, o descarcerare și un echipaj de prim ajutor”, a declarat Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nici pagubele nu sunt însemnate. Pompierii au stabilit cauza incendiului. Se pare că totul a pornit de la un scurt circuit la compartimentul motor al ambulanței.

 

Related Articles

Back to top button