Actualitate

ANSVSA, amenzi și nereguli pe litoral

Este vremea bilanțurilor pe lioral! Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dat amenzi de aproape 5 milioane de lei si a inchis 30 de unități comerciale.  

De la începutul sezonului și până în present  au fost verificate 2.245 de unităţi în cele 6 zone  turistice Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

“În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor”, a transmis ANSVSA.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 471 de unităţi, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii, 11 ordonanţe de suspendare a activităţii şi nouă avertismente.

Totodată, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 2.125 de kilograme (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).

“Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, zero toxiinfecţii alimentare”, a mai transmis ANSVSA.

Related Articles

Back to top button