Actualitate

Încep lucrările de modernizare a treptelor de acces spre Plaja Modern, din dreptul Bisericii Grecești

Au fost demarate lucrările de modernizare a treptelor de acces spre Plaja Modern, din dreptul Bisericii Grecești cu hramul „Schimbarea la Față.”
,,Echipele Confort Urban intervin în aceste zile asupra scărilor situate în zona străzii Vasile Alecsandri. Este al treilea tronson pe care Primăria Municipiului Constanța îl modernizează, după finalizarea lucrărilor la cele două tronsoane care fac legătura dintre Plaja Modern, strada Mihai Eminescu și strada Ștefan Cel Mare. A fost aleasă această perioadă pentru a crea disconfort minim pentru turiștii și constănțenii care vin pe Plaja Modern.
Treptele sunt stabilizate prin montarea de cofraje de metal. Se fixează părțile componente și se așterne armătura care va fi acoperită cu un strat de beton de cel puțin 5 cm. De asemenea, se îmbracă în metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor. Proiectul de recondiționare a scărilor prevede și amenajarea unui suport de sprijin care va facilita separarea fluxurilor de trecători.
Totodată, spațiul verde din jurul scărilor a fost igienizat. Implementarea proiectului de reamenajare a zonei pietonale va duce la creșterea gradului de atractivitate a plajei Modern, prin exploatarea și valorificarea potențialului turistic. Modernizarea scărilor de acces către Plaja Modern va oferi atât constănțenilor, cât și turiștilor, oportunitatea petrecerii timpului liber într-un mod civilizat,“ au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

Related Articles

Back to top button