Actualitate

Deputatul constănțean Cristina Rizea, declarație de presă

„Partidul AUR este de-a dreptul penal. De ce? În primul rând, AUR e casa bună în politică pentru comportamente penale. De la deputați care bat soții la membri care violează o fată de ajunge la spital după o școală de vară la mare sau parlamentari care își sună colegii să-i înjure și să-i amenințe la 1 noaptea, acești oameni sunt capabili de fapte de nedescris. Nu mai vorbim de violențele pe care le provoacă în Parlament, la proteste, în orice context în care pot crea scandal. Și astfel de fapte se achită pe cale penală.

În al doilea rând, AUR încalcă flagrant legea. Cum? Dacă v-ați înscris pe site-urile lor și v-ați transmis datele cu caracter personal, ar fi bine să le scrieți să le retrageți, pentru că sunteți expuși atacurilor cibernetice pe care rețelele lor fragile nu le pot suporta. De asemenea, vedeți cum utilizează AUR datele personale… în scop electoral. Încalcă atât legislația națională, cât și pe cea europeană. Totodată, prin colaborare directă cu furnizorul de apă din Satu Mare, entitate publică, AUR a transmis, atașat facturilor, pliante electorale, ceea ce ne demonstrează și mai mult din încrengătura ilegală care a adus AUR unde este acum.

AUR încurajează un discurs neolegionar. Dincolo de sorgintea pro-rusă, anti-europeană și anti-americană a acestui partid, AUR se asociază cu tendințele iliberale, anti-democratice și totalitare și pare că se și identifică cu ele. Rusia și China se bucură din plin de un asemenea partid care crește în permanență într-o țară cu rol strategic în regiune. Nu pot fi neglijate nici derapajele antisemite, homofobe, rasiste și xenofobe ale acestui partid, promovate prin apel la violență. Nu putem tolera ca astfel de mesaje să acapareze spațiul public. Nu putem tolera un partid care ne amenință securitatea, de la a viola o minoră de 17 ani la a insista să creeze o punte directă între București și Moscova”, a transmis deputatul constănțean Cristina Rizea.

Related Articles

Back to top button