Actualitate

Unde depozităm deșeurile voluminoase?

Atenție unde depozitați deșeurile voluminoase! Pentru colectarea gratuită a acestora există containere speciale. Săptămâna aceasta, până pe 1 octombrie, benele pentru colectarea deșeurilor de mari dimensiuni sunt amplasate în cartierele Henri Coandă și Tomis Nord. Pentru a fi mai ușor de găsit, ele se află lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere.

Deșeurile de orice fel nu se depozitează pe stradă sau la întâmplare. Există containere speciale și separate pentru depozitarea gratuită atât a deșeurilor menajere, cât și a celor voluminoase. Săptămâna aceasta, până pe 1 octombrie, benele speciale pentru colectarea deșeurilor de mari dimensiuni sunt amplasate lângă platforma 583 pe Aleea Umanității, cartier Henri Coandă, dar și pe Aleea Fragilor, numărul 1, cartier Tomis Nord.

În aceste platforme speciale, constănțenii pot duce deșeurile voluminoase de care nu mai au nevoie precum saltele, mobilier, obiecte de uz sanitar, mochete sau calorifere. În plus, pentru a fi mai ușor de găsit, ele sunt amplasate lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere. Dacă, din diferite motive nu ați putut duce deșeurile voluminoase la containerele amplasate temporar în cartierul dumneavoastră, trebuie să știți că puteți duce permanent aceste deșeuri la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 290 A, între orele 08:00 și 17:00, iar pentru mai multe detalii puteți apela numărul de telefon 0723.372.163.

De asemenea, puteți consulta graficul de colectare a deșeurilor voluminoase pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța la secțiunea „Mediu”. Vă reamintim că depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public al municipiului Constanța constituie contravenție și se sacționează conform normelor legale în vigoare. Polițiștii locali desfășoară periodic activități ce au ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. Pentru a evita încălcarea normelor legale, dar și pentru a păstra curățenia în oraș, autoritățile fac apel la fiecare constănțean în parte să acționeze în mod responsabil și să gestioneze deșeurile în mod corespunzător.

 

Related Articles

Back to top button