Actualitate

Începe Târgul Etno-Dobrogea, liant de tradiție

Vă invităm la o sărbătoare a tradiției românești, la Târgul ETNO DOGROGEA – LIANT DE TRADITIE, ce se va desfasura in perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023. Aflat la ediția a IV-a, actiunea este cofinantata de Consiliul Judetean Tulcea si organizata de Asociatia Traditional Moesis si își propune să aducă în prim-plan produsele tradiţionale dobrogene pentru a promova un mod de viaţă sănătos şi natural, dar şi pentru a încuraja comunitățile locale sa dezvolta afaceri locale care să pună în valoare produsul traditional. În acest scop, Asociația Moesis Tradițional şi-a propus să ducă mai departe tradiţia seculară de la gastronomie deltaică, la meşteşuguri, port tradiţional, până la atestarea produselor locale autentice, iar evenimentul se înscrie armonios în conceptul de Turism Deltaic.

„Avem nevoie de produse atestate tradiţional, de produse românești autentice, naturale, pentru a ne hrăni sănătos. În reţetele de fabricaţie nu se folosesc E-uri, ci numai ingrediente locale, materii prime naturale, toate acestea contribuind la starea noastră de bine şi de echilibru”, declară Paula Vals, preşedintele Asociaţiei Moesis Tradiţional.

Târgul ETNO DOBROGEA, se va desfășura în municipiul Tulcea, platoul exterior, Piața Mircea cel Bătrân (Pța. Civică) în perioada29 septembrie – 1 octombrie 2023, în intervalul orar: vineri și sâmbată 09.00- 19.30, iar duminică 09.00-14.00, umând a fi puse în evidență:

  • Produsele derivate din pește, carne de porc, oaie, pui, curcan;
  • Mierea de albine si alte produse apicole;
  • Produsele de panificație, patiserie și cofetărie;
  • Produsele prelucrate prin conservarea fructelor și legumelor: siropuri, gem, dulcețuri, zacuscă.

Se vor alătura evenimentului și Asociației Moesis Tradițional, firmele Piccolo Angelo S.R.L. (Tulcea) – cu produse de cofetarie, patiserie și conserve din legume/fructe atestate traditional (Cozonacul Comoara Macinului și Plăcinta dobrogeana), Deltaica Seafood S.R.L.(Tulcea) – cu produse traditionale din peste (Scrumbia de Dunare afumata, salate din icre, peste afumat sau marinat), Avi Giis S.R.L.(“Ca altadata” -Valcea) – cu bunătăți din carne, gustoase și sanatoase atestate traditional, Mirdatod Prod S.R.L.(Mures) – cu recunoscutele produse lactate de Ibanesti, Zimbria din Galati si Toto S.R.L. din Maramureș – produse tradiționale din carne, PFA Chise Florian din județul Bihor, producător tradițional de palincă, PFA Ţirban Marius din județul Bihor – plante medicinale și ceaiuri, Florin Ioan Rosa, apicultor, II Rusu Mihaela din județul Botoșani, Tilioi Ovidiu din județul Vâlcea, apicultor, Bio Sanidor Plant cultura de catina bio .

Amatorii de produse tradiţionale şi ecologice din Tulcea pot să deguste şi să cumpere delicatesele tradiţionale ale producătorilor din mai multe regiuni din România.

Așteptăm cu drag turiștii, localnicii și pe toți cei care iubesc Dobrogea să se bucure alături de noi, la Târgul ETNO DOBROGEA -LIANT DE TRADITII.

Nenumărate ansambluri folclorice vor aduce pe scena din Piața Civică momente artistice reprezentând tradițiile dobrogene. Invitat de onoare este  Walter Ghicolescu. Cântecele lor vor însoți bucuria începutului de toamnă de la porțile Deltei.

Related Articles

Back to top button