Educație/Cultura

”Povestea degețelului poznaș” așteptată cu emoții la Teatrul pentru Copii ”Căluțul de Mare”

Premiera spectacolului „Povestea degețelului poznaș”, ce va avea loc mâine, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“, este așteptată cu emoție și entuziasm de copii, iar conducerea teatrului anunță că deja nu mai sunt locuri pentru reprezentația de la ora 10.30. Așa că dacă vreți să aflați deznodământul poveștii care are în prim plan o fetiță năzdrăvană și un degețel poznaș, trebuie să vă grăbiți. Locuri mai sunt doar pentru reprezentația de la ora 12.00. Spectacolul este pus în scenă de regizorul Gheorghe Balint.

Actorii păpușari ai teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ au început repetițiile pentru cea mai recentă premieră ce va avea loc în data de 7 octombrie – „Povestea degețelului poznaș”, după Matei Vișniec. Întreaga echipă pune la punct ultimele detalii, de la lumini, la sunet, la interpretare și decor, totul sub atenta supraveghere a regizorului Gheorghe Balint, care a creat o relație specială cu actorii teatrului de păpuși din Constanța, unde se simte ca acasă.

”Dacă ai text bun și distribuția bună aproape că flueiri. Și aveți așa ceva la Constanța? Da. Textul e bun, echipa e foarte buna. Deci fluierați”, a declarat GHEORGHE BALINT, regizor 

„Povestea degețelului poznaș” prezintă „pățania” micuței Larisa, care se trezește fără degețelul preferat și astfel pleacă într-o călătorie, în căutarea lui. Prietenul său cel mai bun, ursulețul de pluș, o însoțește în noua aventură. În călătoria ei, fetița ajunge în casa unui magician, în coliba unei vrăjitoare și în grădina unui marțian. Și, ca în mai toate poveștile, există și zâna cea bună care o va ajuta pe fetiță. Cum se termină aventura personajelor veți afla numai venind la teatru. Chiar dacă tema spectacolului pare să fie una simplă, punerea în scenă nu este o sarcină ușoară, nici pentru regizor, nici pentru actori.

”Oricat ar parea de simplu in exterior și rolul e mai mic, mai mare, tot ce e bine făcut sau ajunge la inima spectatorului este muncă, nu este la prima mână nimic”, a declarat CLAUDIA BRĂDESCU

”Fiecare are propria creație iar datoria regizorului este să te îndrume către acel personaj ca să iasă totul organic, perfect așa cum spunea domnul Balint”, a declarat GRAȚIAN PRISĂCARIU, actor 

”Ți se întâmplă, e ca un moment de inspirație, chiar și când ești la volan, să te gândești la atitudinea personajului tău. Oricât ai vrea să contabilizezi nu poti, nu se poate cuantifica”, a declarat DANIELA VLAD, actriță.

Sâmbătă, 7 octombrie, “Povestea Degețelului poznaș”, poate fi urmărită de copii în două reprezentații, de la ora 10.30 și 12.00. Conducerea teatrului anunță că deja nu mai sunt locuri pentru reprezentația de la ora 10.30. Așa că dacă vreți să aflați deznodământul poveștii care are în prim plan o fetiță năzdrăvană și un degețel poznaș, trebuie să vă grăbiți. Locuri mai sunt doar pentru reprezentația de la ora 12.00. Duminică, nu este spectacol. În perioada 08 – 10 octombrie, echipa Teatrului pentru Copii va participa la festivalul international de teatru pentru publicul tânăr de la Iași. Actorii constănțeni vor prezenta spectacolul „Pinocchio”, o adaptare după Carlo Collodi, ce se va juca la Sala Mare, luni 09 octombrie 2023, ora 10.00.

Related Articles

Back to top button