Sport/Life

2 medalii de aur și 2 de bronz pentru România la Campionatul European de Kurash

România a participat prin Uniunea Democrată Tătară la Campionatul European și World Pro Series de KURASH ce s-a desfășurat în Salonic Grecia 13-16 octombrie 2023, eveniment organizat de Federaţia Europeană de Kurash (European Kurash Confederation), Federaţia Internaţională de Kurash (International Kurash Association) şi Guvernul Republicii Uzbekistan prin Ministerul Sportului şi Federaţia Uzbecă de Kurash.

Sportivii finaliști au câștigat șansa de a participa în luna noiembrie în Uzbekistan, la etapa finală unde se vor ȋnfrunta cu cei mai buni sportivi din lume. Fondul de premiere la World Pro Series a fost de 22.750 USD. (Categoriile la masculin 66, 81, 100 și +100  kg; Categoriile la feminin 57, 70, +70 kg; Premiile la World Pro Series (7 categorii): Locul 1: 1500 USD; Locul 2: 750 USD; Locul 3: 500 USD; Locul 3: 500 USD).

După succesul și contribuția pe care România a avut-o la Jocurile olimpice din Polonia în Side Event Kurash – o recunoaștere importantă în demersul acestui sport, UDT a participat cu o echipa pregătită de celebrul Daniel Natea la Salonic la Campionatul European asigurând participarea României în marele eveniment ce se va desfășura în Uzbekistan alături de cei mai buni sportivi din lume.

Delegaţia României ce ne-a reprezentat ȋn Grecia la acest mega eveniment a fost formată din Naim Ersin ca şef al delegaţiei, Natea Daniel că antrenor și trei sportivi: Talpoș Mihai David, Bolovan Silviu Paul și Ghinea Andrei Alexandru Gabriel. După un parcurs greu ȋn care am ȋntâlnit sportivii cei mai buni ai Europei,  România a reuşit să urce pe podium prin Bolovan Silviu Paul la World Pro Series, iar mai apoi la Campionatul European  Talpoș Mihai David a reuşit performanţa de a deveni dublu campion european  atât la juniori  cât şi la seniori, iar Ghinea Andrei Alexandru Gabriel a urcat pe podium reuşind să adauge la palmaresul său personal dar şi al României medalia de bronz.

Related Articles

Back to top button