Actualitate

Polițiștii constănțeni, vizită la grădiniță

Săptămâna trecută, polițiștii locali au răspuns invitației venite din partea reprezentanților Grădinitei cu Program Prelungit nr. 8 Constanța și au desfășurat cu preșcolarii activități tematice de educație rutieră.

„Piticii” au primit cu bucurie și curiozitate vizita oamenilor legii, manifestând un real interes față de materialele prezentate. Prin răspunsurile la întrebările interactive „prichindeii” au dovedit că sunt responsabili și dețin cunoștințe elementare vârstei lor cu privire la regulile de circulație. În cadrul orei de educație rutieră s-a discutat despre: micul pieton-reguli de circulatie pentru cei mici, cunoașterea semnelor de circulație și a semaforului, dar si polițistul local- prietenul copiilor.

Aceste activități au ca scop colaborarea între reprezentanții autorității publice locale și elevi /preșcolari pentru ca aceștia să înțeleagă necesitatea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor și principiilor care țin de siguranța și integritatea lor.

Activități similare vor continua și în perioada următoare. Polițiștii locali sunt prezenți zilnic în proximitatea unităților de învățământ până la încheierea anului școlar 2023-2024, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și în limita competenței conferite de lege.

Related Articles

Back to top button