Actualitate

Amenzi pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public

Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

În urma verificărilor s-au aplicat 227 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 124.000 lei. Printre abaterile constatate menționăm: necolectarea selectivă a deșeurilor, pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale. etc.

Totodată, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate. Pentru a evita încalcarea normelor legale constănțenii sunt rugați să acționeze în mod responsabil și să gestioneze în mod corespunzator deșeurile. Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

Autoritățile apreciază spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi roagă să semnaleze orice fapte care contravin legislației de mediu în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de email: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Related Articles

Back to top button