Actualitate

Momente emoționante, la Cumpăna

S-au scurs momente emoționante în comuna constănțeană Cumpăna în zilele trecute. Cu prilejul sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva și păstrând tradiția de ani și ani de zile,  două fetițe aflate în asistență maternală, au fost încreştinate la biserica ce are hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Taina Sfântului Botez a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

La Cumpăna există deja o tradiție ca în zilele de sărbătoare să fie botezați copii abandonați de părinți. De mai bine de 15 ani, la inițiativa primarului comunei Cumpana, Serviciul de Asistență Socială din cadrul primăriei Cumpana în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, au reușit să încreștineze peste două sute de copii abandonați de părinți.

De asemenea, ca în fiecare an comunei Cumpăna au marcat cu evlavie praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Ocrotitoarea localităţii, a fost cinstită cum se cuvine de toți cei prezenți la biserica ce îi poartă hramul. Încă de la primele ore ale dimineții, cumpănenii credincioși dar și prieteni ai comunei din județul Constanța au trecut pragul Bisericii ce poartă Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, participând la slujba săvârșită de un sobor de preoți, rugându-se și închinându-se.

Related Articles

Back to top button