Actualitate

Trei localități rămân fără apă

Localitățile Năvodari, Corbu și Lumina rămân fără apă potabilă la robinete. O avarie a survenit pe conducta de aducțiune de pe strada Năvodari din localitatea Lumina, astfel că furnizarea apei potabile va fi sistată miercuri, 18 octombrie, timp de 16 ore. Utilizatorii afectați de această lucrare sunt rugați să-și asigure rezervele minime de apă pentru consum și uz casnic.

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de aducțiune de pe strada Năvodari din localitatea Lumina, compania de apă este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri 18 octombrie, începând cu ora 02:00 până la ora 18:00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din orașul Năvodari, inclusiv cartierul Peninsula și zona Industrială, dar și cei din localitățile Corbu și Lumina.

Aceste intervenții constau în înlocuirea unui tronson de aproximativ 10 metri pe conducta magistrală. Având în vedere faptul că segmentul avariat se află ancorat într-un masiv de beton, pozat la o adâncime de peste 5 metri, lucrările de remediere a avariei sunt deosebit de complexe, astfel că necesită un timp mai mare de execuție. Având în vedere diametrul conductei, debitul mare de apă și lungimea rețelei, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare zonă afectată.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea operațiunilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ. Totodată, utilizatorii afectați de această lucrare sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Related Articles

Back to top button