Actualitate

Acțiune de îngrijire a plantelor din mai multe locuri din municipiul Constanța

Păstrarea curățeniei și protejarea mediului înconjurător ar trebui să fie noțiuni importante pentru fiecare dintre noi, fie că vorbim de sănătatea noastră sau de îmbunătățirea calității vieții.  

Săptămâna aceasta, echipele municipalității împreună cu cele ale firmelor prestatoare de serviciii publice și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat derulează o acțiune comună de îngrijire a plantelor din mai multe locuri din municipiul Constanța: Parc Tăbăcărie, Parc Viitorului, Țara Piticilor/Tăbăcărie, Faleza Dragoslavele.  

Se grebleză frunzele și crengile uscate, se transportă resturile vegetale, sunt măturate aleile din parcuri sau din cartiere ( INEL 2, CET, Casa de Cultură, Tomis I, Tomis 2, KM4-5, FAR, Poarta 6, Faleză Nord, Faleză Sud, Brătianu etc)  și strânse gunoaiele. 

Totodată, se efectuează lucrări de toaletare/tăiere arbori. Se acționează în zona centrală,  pe  Aleea Lupeni, strada Traian, strada Decebal, în cartierul Tomis 2 pe strada Crisanei și la intervenții de necesitate în situația ruperii crengilor și a căderilor de arbori neprevazute. 

De asemenea,  personalul de specialitate realizează lucrări de întreținere și îngrjire corespunzătoare pentru florile plantate anterior în oraș. 

Trebuie să fim cu toții conștienți că problemele de mediu și de curățenie nu pot fi rezolvate de la sine și avem nevoie de sprijinul tututor. Împreună putem contribui la buna gospodărire a orașului printr-un comportament public civilizat. 

Vă rugăm și pe dumneavoastră  să protejați spațiul verde, să nu asistați impasibili la actele de vandalism sau alte fapte antisociale și să semnalați orice încălcare a legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro. – Direcția Generală Poliția Locală Constanța. 

Related Articles

Back to top button