Actualitate

Între 26 și 27 octombrie se va desfășura Forumul Securității Maritime

Forumul Securității Maritime, în colaborare cu Statul Major al Forțelor Navale, organizează în perioada 26-27 octombrie, conferința internațională anuală cu tema „Reziliența maritimă și securitatea Mării Negre: Abordări în era amenințărilor hibride”.

În cadrul conferinței, reprezentanți ai Forțelor Navale Române și specialiști în problematica securității maritime vor susține lucrări și comunicări științifice, care vor aduce spre dezbatere diferite subiecte referitoare la tema forumului.

Ediția din acest an a conferinței dorește să sublinieze faptul că cele mai bune soluții la provocările de securitate pot fi identificate numai printr-un dialog axat pe problemele specifice domeniului maritim, reunind toate structurile din sectorul public și privat, din organizații naționale și internaționale, precum și din mediul academic și ONG-uri.

Lucrările conferinței vor fi prezentate în format fizic, începând cu ora 09.00, în Constanța, la Centrul de Conferințe al Forțelor Navale (Str. Dezrobirii Nr. 18, Constanța), și în format online, pe platforma Cisco Webex Meetings.

Programul integral al conferinței poate fi accesat la următorul link: https://www.forumulsecuritatiimaritime.ro/acasa.

Forumul Securității Maritime (FSM) reprezintă inițiativa științifică a Clubului Amiralilor și este o platformă de creare și diseminare a cunoștințelor și informațiilor în domeniul securității maritime, care desfășoară activități științifice și organizează evenimente de informare și dezbatere publică. Forumul Securității Maritime reprezintă, totodată, un mediu de diseminare și comunicare publică în domeniile politicilor navale, transportului naval, securității maritime și apărării naționale. Prin cooperarea cu mediul profesional-instituțional și mediul academic și de cercetare științifică, Forumul Securității Maritime oferă oportunități de conectare și integrare în rețelele naționale de cunoaștere, diseminare și cooperare în domeniile politicilor navale, dezvoltării Economiei Albastre, rezilienței maritime și transportului naval, în vederea dezvoltării de programe sinergice în ariile de interes.   

Forumul Securității Maritime organizează anual o conferință pe teme de actualitate, cu privire la securitatea maritimă a României, anul acesta, urmând să se desfășura cea de-a treia ediție.

Related Articles

Back to top button