ActualitateEducație/Cultura

Concurs internaţional de pian la Constanţa

Tinerii pianişti talentaţi au oportunitatea să-şi demonstreze perfomanţa pianistică în cadrul concursului de pian „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”. Acesta va avea loc în perioada 26 octombrie – 03 noiembrie 2023, pe scena sălii „Sergiu Celibidache” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”.

Proiectul, finanţat de Primăria Municipiului Constanța, este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte „Regina Maria” și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. În competiția, care a juns la a cincea ediţie, s-au înscris foarte mulți concurenți din mai multe orașe din România (Constanța, București, Roman, Galați, Brăila, Sibiu, Târgoviște, Cluj, Brașov, Timișoara, Pitești, Câmpina, Piatra Neamț, Ploiești, Iași), dar și din Republica Moldova, Italia, Regatul Unit.

Toţi iubitorii de muzică bună sunt invitați la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” să se bucure de reprezentațiile de excepție ale participanților. Concurenţii vor avea ocazia să-și exprime pasiunea pentru pian într-o competiție de nivel ridicat. Juriul este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate: Boldizsár Csiky, Florian Mitrea, Cristina Popescu Stănești, Andreea Bratu, Ioan Caruțiu, Petruț Constantinescu, Daniela Vlădescu.

Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-23 ani. Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă, recitaluri de pian, 5 premii speciale „concert cu orchestra” şi masterclass-uri de pian, premiu „ținută de concert”, dar și alte premii speciale.

Informații despre evenimentul cultural se regăsesc pe pagina de facebook și site-ul proiectului:

  • https://www.facebook.com/ConstantaInternationalPianoCompetition/
  • https://constantapianocompfest.com/programul/

Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Constanța. Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Related Articles

Back to top button