Social/Economic

Donează sânge, salvează vieți! Campanie de donare în localitatea 23 August

Sângele înseamnă viață, iar viața multor pacienți depinde de cele mai multe ori de o picătură de sânge, așa că donarea este extrem de necesară. Și cum solicitările de sânge sunt tot mai mari, iar numărul donatorilor se menține la un nivel insuficient, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează sâmbătă, pe 28 octombrie o acțiune de donare de sânge în localitatea 23 August, la Sala de sport. Toți cei care sunt sănătoși sunt așteptați să doneze sânge și să salveze o viață.

Donarea de sânge rămâne în continuare singura soluție pentru a putea face față nevoilor de sânge necesare bolnavilor din spitale, iar medicii se bazează pe donatori, care de cele mai multe ori sunt eroi. Și cum solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ sunt în creștere, iar numărul donatorilor se menține în această perioada la un nivel insuficient, comparativ cu cererile, reprezentanții Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța invită donatorii să dăruiască viață, în cadrul acțiunii de donare de sânge desfășurată sâmbătă 28 octombrie, în localitatea, 23 August, cu sprijinul Primăriei. Cei care vor să doneze sunt aşteptaţi între orele 08.30-13.30, la sala de sport din comună.

Pentru a putea dona sânge trebuie să îndeplinești câteva condiții. În primul rând, trebuie să fii sănătos. Apoi, trebuie să ai vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, o greutate corporală mai mare de 50 Kg și o tensiune arterială bună. Nu poti fi donator daca suferi de boli de piele, ulcer, hepatita, TBC, sifilis, malarie, epilepsie sau alte boli neurologice, boli psihice, diabet zaharat, boli de inima, miopie sau cancer, ai donat sange in ultimele 70 zile sau ai fost supus unei interventii chirurgicale in ultimele 6 luni. O donare inseamna recoltarea a 450 ml de sange si se realizeaza in 10 minute. Ca şi până acum, donatorii vor primi şapte tichete de masă, o zi liberă la locul de muncă și decontarea cheltuielile de transport în comun între localitatea de domiciliu şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Related Articles

Back to top button