Social/Economic

Șofer ucrainean, băut și posibil drogat, care conducea o cisternă cu GPL, prins de oamenii legii

Un șofer ucrainean băut și posibil sub influența substanțelor psihoactive și care conducea o cisternă încărcată cu aproape 20 de tone de GPL a fost reținut de polițiști după ce mai mulți conducători auto au sunat la 112 și au semnalat faptul că șoferul circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București. Astfel, oamenii legii au evitat un posibil dezastru, iar bărbatul ar putea ajunge după gratii.

Noaptea trecută, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au fost apelați prin numărul de urgență 112 de mai mulți șoferi care au semnalat faptul că o cisternă înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București.

Din informațiile primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehicului, polițiștii au reușit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometru 135, în zona municipiului Fetești, județul Ialomița. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, de 44 de ani, cetățean ucrainean.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cisterna pe care o conducea cetățeanul ucrainean este destinată transportului de gaz petrolier lichefiat, iar, la momentul depistării, aceasta era încărcată cu 19,61 tone de combustibil. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii conducătorului auto, pentru 24 de ore și va fi prezentat la Parchetului Fetești, cu propunere de arestare preventivă.

Related Articles

Back to top button