Politica

USR Constanța pentru interesul public

USR Constanța a organizat o nouă conferință de presă pentru a aduce în atenția constănțenilor mai multe subiecte de interes public. La aceasta au participat președintele USR Constanța Stelian Ion, dar și Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia care a tras un semnal de alarmă cu privire la construcțiile, se pare ilegale, din municipiul Mangalia.

În cadrul conferinței de presă organizată de USR Constanța, Președintele USR Constanța, Stelian Ion, a tras un semnal de alarmă cu privire la iresponsabilitatea Guvernului în ce privește administrarea banului public.

„Se vede foarte clar în aceste zile cum, din pix, premierul Ciolacu alocă din Fondul de Rezerve sume către clientela politică, către anumite categorii profesionale în timp ce, pe de altă parte, ia niște măsuri de austeritate sau niște măsuri de creștere a taxelor pentru anumite categorii. Știți foarte bine că am atacat la Curtea Constituțională acea Ordonanță privind creșterea taxelor care avea înglobate multe elemente de neconstituționalitate. Strâng cureaua anumite categorii profesionale și anume comercianții, în principal micii comercianți, liber profesioniștii, cei care duc povara bugetului pentru îndestularea unor categorii privilegiate. Mă refer în special la acele categorii privilegiate care încasează pensii peste pensii, stipendii peste stipendii în valori foarte, foarte mari. Nu s-au eliminat, din păcate, acele pensii speciale”, a declarat Stelian Ion, președintele USR Constanța.

Se pare că și în municipiul Mangalia există anumite probleme. În cadrul conferinței, Președintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi, a vorbit despre două construcții ridicate la Mangalia fără autorizație.

„Așa cum se știe, în Mangalia, de aproape un an, se edifică două construcții pe taluzul falezei Mangalia. Acolo, finul fostului primar Zanfir Iorguș construiește două hoteluri fix în buza mării, la nici 22 de metri de luciul apei, construcții care au început să fie ridicate fără autorizație de construire, fără avize de la Apele Române, Garda de Mediu sau Agenția pentru Protecția Mediului, iar la solicitările noastre multiple, primăria ne-a răspuns că aceste construcții se edifică cu autorizații de construire și că totul este legal. Am înștiințat Garda de Mediu, Apele Române, Agenția pentru Protecția Mediului și am aflat că nu există niciun fel de avize pentru aceste construcții așa cum cere Certificatul de Urbanism. Din toate avizele care ar trebui să fie la acel Certificat de Urbanism, a fost vizat doar avizul de descărcare arheologică”, a declarat Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia.

În urma sesizărilor USR Mangalia către Garda de Mediu, se pare că beneficiarului șantierului i-a fost aplicată o sancțiune de 60 de mii de lei.

Related Articles

Back to top button