Actualitate

Polițiștii constănțeni, acțiune cu radare

La data de 28 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație prin depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Acțiunea a avut loc în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale la O.U.G 195/2002, pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de peste 11.000 de lei. De asemenea, au fost reținute în vederea supendării 3 permise de conducere, pentru nerespectarea normelor legale privind viteza de deplasare. Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, polițitii au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 13.15, polițitii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Poporului, din municipiul Constanța, s-a produs un accident rutier (tamponare). Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 24 de ani, ar fi condus o autoutilitară, ar fi pierdut controlul direcției și ar fi părăsit partea carosabilă, lovind o clădire. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Related Articles

Back to top button