Actualitate

Două localități nu vor avea apă

Localitățile Castelu și Valu lui Traian rămân miercuri, 1 noiembrie, fără apă potabilă la robinete. În Castelu se execută lucrări de conectare la rețeaua existentă a noii conducte de distribuție, în timp ce, în Valu lui Traian, se execută lucrări de racordare a noii conducte de alimentare cu apă la sistemul centralizat de distribuție. Utilizatorii afectați de această lucrare sunt rugați să își asigure rezervele minime de apă.

La nivelul sistemului de alimentare cu apă din localitatea Castelu, județul Constanța, compania de apă va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri, 1 noiembrie, în vederea executării lucrărilor de conectare la rețeaua existentă a noii conducte de distribuție, de pe strada 1 Mai. În acest timp, în intervalul orar 08.00 – 16.00, vor fi afectați de lipsa apei abonații de pe strada Republicii (DN 22 C- tronsonul delimitat de străzile Bisericii și 1 Mai – ieșirea spre mun. Medgidia), precum și cei situați pe partea dreaptă a DN 22 C, către Canalul Dunăre Marea Neagră.

Această investiție face parte din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a  societății în perioada 2014-2020”, CL 20 – ”Rețele apă Poarta Albă, Murfatlar. Rețele apă și canalizare Castelu. Aducțiune Castelu”, în valoare de aproximativ 37 milioane lei.

În același timp, în localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, se vor executa lucrări de racordare a noii conducte de alimentare cu apă de pe străzile Adamclisi, Crimeea și Basarabiei la sistemul centralizat de distribuție. Astfel, în intervalul orar 09.00 – 17.00, se va sista furnizarea apei potabile consumatorilor din localitatea Valu lui Traian, cu excepția zonelor C și F. Lucrările de modernizare fac parte din contractul de investiții cu finanțare europeană derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) – CL21 „Rețele de apă și canalizare Valu lui Traian”, în valoare de aproximativ 116 mil. lei.

Compania de apă amintește consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ. Totodată, utilizatorii afectați de această lucrare sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Related Articles

Back to top button