Actualitate

Activitățile și acțiunile polițiștilor constănțeni

La data de 1 noiembrie, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au identificat un bărbat, de 65 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis mandat de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

La data de 2 noiembrie, în jurul orei 13.25, polițiști din cadrul Poliției Orașului Negru Vodă au identificat un bărbat, de 39 ani, care a condus un autoturism, pe strada Cerealelor, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a refuzat deplasarea la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul nu este înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 1 noiembrie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 900 de lei. De asemenea, a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, precum și polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

La data de 2 noiembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare de 700 de lei.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

La data de 2 noiembrie, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri, la școlile de șoferi din orașul Năvodari. Cu această ocazie, viitorilor conducători auto le-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane. De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea consumului de droguri în zonă Gării din municipiul Constanța.

Totodată, au derulat activități de prevenire a furturilor din locuințe și a tâlhăriilor, în orașul Techirghiol și comuna Agigea.

Related Articles

Back to top button