Actualitate

Articole vestimentare contrafăcute

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 6,3 milioane de lei au fost descoperite de polițiștii de frontieră. Aceștia au efectuat controlul asupra unui camion ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina. Articolele vestimentare descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar oamenii legii efectuează cercetări.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de peste 6,3 milioane de lei. O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea, a efectuat controlul fizic asupra unui camion cu marfă ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul camionului se aflau aproximativ 22.270 de articole vestimentare, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.320.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. La finalizare, urmează să fie luate măsurile legale.

Related Articles

Back to top button