Actualitate

Activități pentru seniori

Seniorii constănțeni din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice au avut parte de un atelier de creație special realizat pentru ei. În cadrul evenimentului derulat de către Asociația Sol Maris, bunicii au citit poezii și și-au dat frâu liber imaginației prin desen.

Zeci de bunici instituționalizați din cadrul căminului pentru persoane vârstnice au avut parte de un eveniment cu multă culoare și care le-a stârnit imaginația și creativitatea. Reprezentanții Asociației Sol Maris au mers în vizită la seniori și au desenat, colorat și citit poezii împreună cu ei.

„Noi am demarat un proiect de genul acesta, am făcut prima dată un proiect pilot și am văzut că au fost foarte încântați bătrânii. Atunci am avut doar un club de desen. Pentru că a mers și pentru că ei au fost încântați și poate nu neapărat de desen cât pentru că făceau activitate, că venea cineva din afară, că discuta cu ei și atunci am lărgit acest proiect. Pe lângă desen noi am făcut și clubul de carte. Sunt încântați că le citim, că le spunem poezii sau proză sau le citim chiar din anumite cărți bisericești. Nu numai lor le face bine ci și nouă tuturor că suntem alături de ei, că facem o faptă bună și că le vedem ochii bucuroși și, de multe ori, înlăcrimați”, a declarat Carmen Lungu, director Asociația Sol Maris.

Astfel de activități le pun la încercare imaginația și creativitatea seniorilor, dar scot la lumină și talentele acestora. În plus, sunt extrem de benefice atât pentru persoanele vârstnice, dar și pentru voluntarii care aleg să vină și să petreacă timp cu aceștia pentru că se încarcă cu emoții, însă mai important, se încarcă cu energie pozitivă.

„Să știți că activitățile de astăzi sunt minore pentru timpul pe care îl petrec bătrânii aici, dar totuși benefice spunem noi pentru ei. Îi scot din rutina zilnică, îi aduc în contact cu alte persoane, îi aduc în contact cu un suflu mai tânăr, le mai dă o energie. Când ajungi să pășești în asemenea locație să știți că te cuprind emoțiile”, a declarat Gihan Eserghep, antreprenor.

Seniorii au ascultat cu mare atenție poeziile recitate și au creat picturi și desene extrem de reușite.

Related Articles

Back to top button