Social/Economic

Raci eliberați în mediul natural

Captură impresionantă în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării. Comisarii de mediu au descoperit 66 de cuşti pentru capturarea crustaceelor în lungime aproximativă de 470 de metri. Totodată au fost eliberate în mediul natural peste 350 Kg raci și 75 exemplare de peste din speciile știucă, somn, biban, plătică și guvid.

În urma unei acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale în domeniul piscicol, derulată de către două echipe de comisari din cadrul Comisariatului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, aproximativ 355 kilograme de raci și 75 de exemplare de pește subdimensionate din speciile: știucă, somn, biban, plătică și guvid au fost eliberate în mediul natural.

Acțiunea a avut loc în zona complex Gorgova-Uzlina, ca urmare a unei sesizări primite de către Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării privind respectarea prevederilor Ordinului de prohibiţie nr.10/2023.

În urma verificărilor au fost ridicate în vederea confiscării 66 de cuşti pentru capturarea crustaceelor în lungime totală aproximativă de 470 m.

Related Articles

Back to top button