Social/Economic

Împreună, donăm sânge și salvăm vieți!

Împreună, donăm sânge și salvăm vieți! Este și motto-ul care a condus la o nouă acțiune de donare de sânge inițiată de Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români filiala Constanța, sprijinită și de autoritățile locale din comuna Cumpăna. În același timp, între administrația localității și Centrul de Transfuzii Sanguine a fost semnat un acord de colaborare pentru realizarea de campanii de donare de sânge în comună.

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna s-au alăturat inițiativei Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români filiala Constanța, intitulată “Dăruiește viață!”, o acțiune de donare de sânge organizată în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

”Ne bucurăm să fim astăzi la centrul de transfuzii într-un număr atât de mare și le mulțumim tuturor pentru sprijin și vrem să-i încurajăm și pe alții să ne susțină în demersuri”, a declarat Simona Boncu , secretar ASCOR Constanța 

În același timp între Primăria și Consiliul Local Cumpăna și Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța a fost semnat un acord de colaborare prin care Primăria asigură un spațiu în incinta Centrului Socio-Medical în care să se realizeze periodic campanii de donare de sânge în comuna Cumpăna.

“Eu reprezint Primăria comunei Cumpăna și cei peste 20000 de locuitori ai comunei Cumpăna, m-au mandatat pentru a semna parteneriatul cu acest centru care are grijă de a duce viața mai departe prin acțiunea voluntară de donare de sânge. Prin acest parteneriat Administrația Publică Locală Cumpăna, pune la dispoziție spațiul Centrului Socio-Medical pentru a se putea desfășura recoltarea sângelui, acasă la Cumpăna”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna 

“Dăruiește viață!” este titlul acțiunii pe care Asociația Studenților Constănțeni o desfășoară chiar în aceste zile în județul Constanța. Iar nevoia de sânge este continuă, căci sunt bolnavi în spitale care au nevoie de o picătură de viață.

”Este un progres, un pas înainte care era necesar la nivelul județului Constanța, unde aceste inițiative de susținere a donării de sânge în beneficiul pacienților nu este la nivelul la care ar fi de așteptat. Le mulțumim și îi rugăm să revină după două-trei luni să continue să promoveze această manifestare de dragoste de oameni și de viață”, a declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța 

O donare înseamnă recoltarea a 450 ml de sange si se realizeaza in 10 minute. Ca şi până acum, donatorii vor primi şapte tichete de masă, o zi liberă la locul de muncă și decontarea cheltuielile de transport în comun între localitatea de domiciliu şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Related Articles

Back to top button