Social/Economic

Vino și dăruiește viață! Campanie de donare de sânge, la Năvodari

Picătură cu picătură de sânge, salvăm viețile semenilor aflați în suferință, pe patul de spital. Donarea este importantă, transmit specialiștii, în contextul în care cererile de produse sanguine sunt tot mai mari, iar numărul donatorilor rămâne la un nivel scăzut. Centrul  Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria orașului Năvodari organizează sâmbătă, 18 noiembrie o acțiune de donare de sânge, unde sunt așteptate toate persoanele sănătoase, care  doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Locuitorii orașului Năvodari, dar și cei din localitățile învecinate sunt invitați să intre în rândul donatorilor de sânge. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria orașului Năvodari organizează sâmbătă, 18 noiembrie, o acțiune de donare de sânge. Evenimentul se va desfășura la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din strada Sănătății nr 2, între orele 08.30-13.30, iar programările se pot face până vineri inclusiv, la numărul de WhatsApp al Primăriei Năvodari, 0786 821 750, în intervalul orar 09.00-16.00. Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virala de tip B sau C, tuberculoză; sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă sau boli autoimune. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange. Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de o alocatie de hrana sub forma unui card in valoare de 66.99 ron, o zi libera, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariați, elevi, studenti și militari, precum și decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ resedință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sange. Sangele este un dar ce nu poate fi înlocuit, iar picătură cu picătură, salvăm viețile semenilor aflați în suferință, pe patul de spital.

Related Articles

Back to top button