Actualitate

Plățile pentru Cazino, deblocate

Guvernul a deblocat plățile pentru lucrările la Cazinoul din Constanța. În ședința ce a avut loc zilele acestea, a fost aprobat un memorandum care deblochează plățile pentru proiectele din Programul Național de Construcții de Interes Public și Programul „Anghel Saligny”. Acestea au fost blocate prin „ordonanța austerității”.

La începutul acestei luni, Compania Națională de Investiții, ce se află în subordinea Ministerului Dezvoltării, a trimis către firma care se ocupă cu reabilitarea Cazinoului din Constanța, un document prin care anunțau că banii necesari pentru plata facturilor pe acest an, s-au terminat. Compania Națională de Investiții invoca Ordonanța 90 privind reducerea cheltuielilor bugetare și cerea firmei ce se ocupă cu lucrările de reabilitare să amâne plata facturilor, întrucât Ministerul Dezvoltării a rămas fără bani pentru acest an. În ședinta de Guvern ce a avut loc zilele acestea, însă, a fost aprobat un memorandum care deblochează plățile pentru proiecte din mai multe programe, inclusiv pentru Cazinoul din Constanța.

„Dovedim concret cum, ținând sub control cheltuielile statului: prin ordonanța cu măsuri fiscal-bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiții publice importante pot continua. Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autoritățile centrale și mai ales locale să poată face plăți, în special pentru Programul național de construcții de interes public derulat de Compania Națională de Investiții și Programul Național „Anghel Saligny”. Am făcut această promisiune primarilor. Este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an. Deci, ne ținem de cuvânt. Le asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante și garanția că pot deconta plăți în continuare”, a precizat premierul Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

Simbol al celui mai mare port al României, Cazinoul de pe faleza orașului Constanța a fost construit la inițiativa regelui Carol I și inaugurat în anul 1910. Contractul pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa a fost semnat, pe 20 decembrie 2019, iar în 202o au fost demarate lucrările. Valoarea inițială a fost de 56 de milioane lei, dar intervențiile suplimentare au făcut ca prețul să crească, la peste 8o de milioane de lei, iar conform estimărilor, ele vor depăși 1oo de milioane de lei.

 

Related Articles

Back to top button