Educație/Cultura

Protagoniștii din ”Cenușăreasa”, interviu despre reprezentanția ce se joacă duminică, cu casa închisă la teatru de copii

Cenușăreasa, o poveste iubită de generații întregi și care vorbește despre bine și rău, omenie și prietenie, este însuflețită într-o variantă modernă de tinerii actori ai Teatrului pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare. În rolurile principale îi regăsim pe Denisa Iova și Sergiu Bucur. Ea, firavă și blândă, el ușor rebel și ambițios, împreună fac pe scenă un cuplu care stârnește emoție și care te cucerește pe loc. Pentru amândoi, spectacolul Cenușăreasa a venit ca o provocare, dar și ca o măsură a talentului.

Fiecare punere în scenă și fiecare rol vine cu noi emoții și provocări, mai ales atunci când vorbim despre un spectacol de tradiție așa cum este Cenușăreasa. În rolurile principale, îi regăsim pe doi tineri actori ai Teatrului pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare, Denisa Iova și Sergiu Bucur. Pentru amândoi, să fie protagoniști în povestea cu care au crescut și în care visau să joace, a venit ca o provocare, dar și ca o măsură a talentului.

”Noi ma intrat în spectacolul ăsta vechi de 20 și ceva de ani, am intrat ca înlocuire, mi-a plăcut ca întotdeauna și mi-aș fi dorit să fiu Cenușăreasa însă mi-ar fi plăcut și o provocare ca soră a Cenușăresei dar e fain, e unul dintre cele mai dragi spectacole”, a declarat Denisa Iova, actriță 

”Este primul prinț pe care l-am jucat și am avut onoarea să-l joc aici, a trebuit să încalț niște pantofi din punct de vedere artistic destul de uzați iar provocarea a fost și mai mare. Este un prinț atipic, în sensul în care i s-a permis să rupă barierele prințului politicos și să fie ușor obraznic, ceea ce mi-a plăcut la nebunie”, a declarat Sergiu Bucur, actor 

Cenușăreasa este o poveste despre bine și rău, frumos și urât. O combinație îndrăzneață între clasic și modern. O poveste în care forța iubirii răzbate dincolo de orice obstacol.

”Cu cât facem mai multe acceptări și punem mai multe poveri pe noi și responsabilități cu atât devine mai dificil acest tasc al nostru de a găsi pe cineva potrivit, uneori este nevoie de a fi deschis și să-l lași pe cel de lângă tine să-ți propună ceva”, a declarat Sergiu Bucur, actor. 

”E simplu, trebuie să fi bun până la capăt, orice ar fi”, a declarat Denisa Iova, actriță.

Piesa lui Daniel Stanciu, a cărei scenografie este semnată de Carmencita Brojboiu, se va juca duminică, 26 noiembrie, cu casa închisă, în două reprezentații, de la ora 10.30 și de la ora 12.00.

Related Articles

Back to top button