Educație/Cultura

”Inimă rece”, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare

Duminică este o nouă zi de spectacol, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare. De la ora 10.30, micii spectatori sunt invitați să descopere povestea plină de tâlc a renumitului scriitor Wilhelm Hauff, Inimă Rece. În prim plan se află Peter Munk, un cărbunar sărac ce își dorește să devină bogat și ajunge să își vândă inima duhului cel rău al pădurii, pentru asta. Cum se termină aventura lui Peter aflați doar dacă veniți la teatru.

Peter Munk, un tânăr cărbunar sărac își dorește o viață mai frumoasă, își dorește să devină bogat și pentru asta, prin liber arbitru, își vinde inima duhului cel rău al pădurii, Mikel Olandezul. Textul piesei Inimă Rece este adaptat de Victoria Gavrilescu, după basmul educativ al prozatorului german Wilhelm Hauff, iar regia este semnată de maestrul Lică Gherghilescu.

Peter, născut într-o duminică, descoperă rima fermecată a unui cântecel vrăjit şi îl întâlneşte pe omuleţul de sticlă – duhul cel bun. Acesta-i poate împlini trei dorinţe. Dar cum una dintre dorinţe este nesăbuită, îi provoacă lui Peter şi celor dragi lui, un imens chin sufletesc. Așadar, spectatorii, și cei mici, și cei mari, sunt invitați la un spectacol extraordinar, ale cărui pilde sunt mereu actuale: importanța adevăratelor valori, a liberului arbitru și, mai ales, faptul că fericirea nu constă doar în afaceri prospere și bogății. Revenind la întrebarea va reuși Peter să-şi ia inima înapoi de la fiorosul Mikel olandezul? Răspunsul îl veți afla doar dacă veniți la teatru. Spectacolul se va juca duminică, 11 februarie, de la ora 10:30, iar biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului pentru Copii de pe strada Aristide Karatzali.

Related Articles

Back to top button