ActualitateAdministratieEducație/Cultura

Veste bună, pentru preșcolarii și elevii unităților de învățământ din orașul Murfatlar!

Conform Ordinului nr. 3840 din 23 feb.2024 (Monitorul Oficial nr. 161/27 feb. 2024) privind aprobarea Listei unităților de învățământ preuniversitare incluse în programul național „Masă sănătoasă” în anul 2024, orașul Murfatlar se află pe această listă cu Liceul Teoretic Murfatlar și cu Școala gimnazială A.V. Rădulescu (împreună cu structurile acestora).

Actul normativ prevede acordarea cu titlul gratuit a unui suport alimentar – masă caldă în regim catering sau un pachet alimentar preșcolarilor și elevilor din orașul nostru, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar.

Au fost incluse în programul național pilot un număr de 1223 școli din toată țara, iar în județul Constanța doar 37 de școli.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, într-o postare pe pagina sa de Facebook:

„Suntem singura localitate din județ cu două școli beneficiare ale programului. După ce școala este selectată, directorul propune ce tip de suport alimentar primesc elevii, masă caldă sau pachet alimentar. Se aprobă propunerea de către consiliul de administrație al școlii. Apoi, această propunere va trebuie aprobată și de către Consiliul Local.

Autoritățile locale derulează procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a mesei calde sau a pachetelor alimentare. Finanțarea este asigurată de autoritățile locale, iar școala desemnează un responsabil de program. Inspectoratele școlare monitorizează implementarea programului și numesc un inspector responsabil.”.

Sursa: Facebook Cojocaru Gheorghe

Related Articles

Back to top button