Educație/Cultura

Cântecul privighetorii, la Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare

Cântecul Privighetorii i-a fascinat încă o dată pe spectatorii de toate vârstele, care au luat parte la cea mai recentă premieră de pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, spectacolul Privighetoarea, după Hans Christian Andersen, în regia lui Vitalie Drucec. Publicul are parte de o lecție deosebită, plină de culoare și sensibilitate, ce vorbește despre prietenia adevărată și iubirea necondiționată. Iar săptămâna aceasta este plină de reprezentații deosebite și pline de emoții.

Într-o atmosferă caldă, plină de culoare și sensibilitate, micii spectatori au urmărit cu sufletul la gură spectacolul Privighetoarea, a cărei premieră a avut loc recent pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța. Povestea îi prinde pe toți în lumea magică a iluziei, populată cu împărați și oameni simpli, cu bufoni și oameni vicleni însetați de putere, ducându-și existența între mici bucurii și mari ambiții. Un tablou în fața căruia stai cu răsuflarea tăiată, ca mai apoi să fii absorbit și să te contopești cu personajele sale.

Privighetoarea reușește să îl impresioneze pe capriciosul Împărat al Chinei prin cântecul ei, prin noblețea sufletească și frumusețe dar și prin loialitate și înțelepciune, cântecul ei deosebit neputând fi comparat în nici un fel cu cel al Privighetorii mecanice, frumoasă și deosebită și ea, dar, din păcate ….artificială. Pe scenă, micuții i-au întâlnit pe Povestitor, Sfetnic, Moartea și pe Fetele de la Curte. Iar copiii au fost fascinați de poveste.

Iar săptămâna aceasta este plină de reprezentații deosebite și multe emoții.

”Este o săptămână foarte încărcată, 27 este ziua mondiala a teatrului cand vom primi spectactorii cu inca un spectacol privighetoarea, după amiaza vom juca un spectacol pentru tineret nuntă caut mire și mireasă, iar de joi încolo începem repetițiile pentru spectacolul Harap Alb care va avea loc duminică și tot duminică vom aniversa pe Nichita Stănescu cu un spectacol special de poezie și nu numai”, a declarat Aurel Palade, director Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” 

Accesul în sala de spectacole la momentul artistic dedicat lui Nichita Stănescu este gratuit, în măsura locurilor disponibile. Așadar, cu mic cu mare, sunteți invitați la teatrul Căluțul de Mare, iar biletele pentru restul reprezentațiilor pot fi achiziționate de la casieria instituției din strada Aristide Karatzali Nr.16.

Related Articles

Back to top button